SPIRIT ТРАНСФОРМАЦИИ 2019 е тук!

3 SPIRIT Трансформации - 3 sChOOL библиотеки

Виж трансформациите

Интериорен разказ от Дизайница и ШкафА: детски кътчета за четене

Имало едно време детски кътчета за четене...

Оказва се, чe това не е приказка от миналото и с помощта на интериорния дизайн и професионалния поглед можем да стимулираме добрата среща между децата и книгите. В следващите редове интериорно студио ШкафА и платформата за интериорен дизайн Дизайница ни го доказват с тренди съврменни съвети:

 Светлина

За да е качествено четенето, трябва качествена светлина. ШкафА ни съветват освен да избягаме от конвенционалния избор на осветителни тела – да ги включим като творчески елемент в дизайна на интериора. Така ще постигнем две в едно функция, като определено ще стимулираме out-of-the-box мисленето на малчуганите. LED облаци на стената, топли коледни лампички, осветяващи помещението като светулки в лятна гора... Изборът е ваш, само нека има арт светлина!

Цветни стени, тапети и стикери

Дизайница посочват тези три елемента за задължителни в детския книжен кът. Защо? Те са пряко свързани с физическата, творческа и образователна активност. Правилно подбраните комуникативни цветове мотивират настроението към четене. Отредените тапети за собствен wall art ще освободят мисленето на децата, а ако стикерите по стените бъдат любимите на малчуганите – ще им напомнят винаги към какво се стремят.

Дъга от книги

ШкафА апелират да насочите светлината на прожекторите към книгите и да ги направите основен герой в дизайна на интериора. Използвайте ярките им корици и ги групирайте по цветове, започвайки от червено и завършвайки с лилаво – така ще създадете илюзията за дъга. Все пак „звездата“ в интериора на детското кътче за четене трябва да са книгите, нали?

Плюш, плюш и пак плюш

Ще цитираме Дизайница: „За стимулиране на детския интерес към книгите са нужни цвят, много уют и щрак отиваш във вълшебния свят“. Или с други думи – настаниш ли се добре, можеш да прекараш между буквите часове. Затова наблегнете на плюшените килими, пуфове, възлавници и дори стени. За да подсилите ефекта, комбинирайте меки цветове – по топли и земни тонове.

Разказвайте приказка с интериора

Имало едно време един книжен свят, в който възвишенията на планините били върхове на моливи, тревата по долчинките плюшени бели килими, а по издадените камъни имало подредени безброй книги. Представихте ли си как би изглеждал подобен интериор в детската стая? А сега си представете какво въображение ще стимулира във вашия малчуган. ШкафА ни съветват – колкото повече метафора използваме в интериора, толкова повече стимулираме творчеството в децата.

Формулата за аксесоари имате, а за пресъздаването на цветовете върху стените, точно както са в съзнанието ви, ще се погрижи богатата палитра на SPIRIT – висок клас интериорни бои.

 

 

 

Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на услугата. Политика за бисквитките

Съгласен съм