Предизвикателствата на Христо

През  какви предизвикателства премина интериорната трансформация в дома на Христо

 

“Обикновените хора разполагат с големи телевизори. Необикновените – с огромни библиотеки”

Робин Шарма

Точно като Христо, който разполага с необичайно количество книги в дома си и още по-необичайно количество книги в ума си...

Необичайно, но факт, защото като един истински професионален читател, книжен блогър и редактор с безупречен нюх към добрата литература Христо се чувства у дома си, когато е в света на книгите!

Той е от хората, които с лекота постигат безупречни резултати в работата си и няма как да е иначе, когато хобито успешно се трансформира и в професия.

ЗА ДА СЕ СПРАВИ И С ИНТЕРИОРНИТЕ “РЕДАКЦИИ” ХРИСТО РЕШАВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ В SPIRIT ТРАНСФОРМАЦИИ

Работата за Христо е като книга с отворен край – винаги може да се “допише” още нещо, затова и работните му ангажименти често се прибират заедно с него у дома...

И ако с редакцията на ръкописи Христо се справя с лекота, то за “изглаждане” на интериорните несъвършенства в своята дневна признава, че се нуждае от експертно съдействие.

Безупречният професионален почерк на Христо предполага и наличието на функционален и удобен работен кът, разположен във вдъхновяваща интериорна среда със завършен стил. Комплексна интериорна редакция, с която се заемат SPIRIT ТРАНСФОРМАЦИИ!

За тази сериозна интериорна задача се обърнахме към арх. Велизар Велизаров. Интериорен дизайнер, чийто творчески почерк и функционални интериорни решения обещават да трансформират дневната на Христо от невзрачен интериорен “ръкопис” в запомнящ се интериор с ярък книжен SPIRIT.

Из “страниците” на една вдъхновяваща интериорна SPIRIT трансформация с Велизар Велизаров…

БИБЛИОТЕКАТА - да си BOOK-неш любимо място у дома!

Има ли някой изненадан от факта, че любимото кътче на Христо е именно неговата библиотека? Въпросът, разбира се, е реторичен... Липсата на изненада обаче се компенсира с наличието на предизвикателство за арх. Велизар Велизаров, който трябваше да намери решение как да трансформира старомодния облик на голямата библиотека, без това да отнема функционалните й преимущества.

За целта интериорният дизайнер реши да “редактира” активното присъствие на библиотеката, придавайки й нов, по-раздвижен силуетен и колоритен облик. Обновяването на вратичките, добавянето на цветни акценти  и структурното “раздвижване”  на книжните ниши се оказаха верният избор, който успешно трансформира обикновената секция в библиотека с необикновен творчески почерк!

РАБОТЕН КЪТ С КРАСИВА ВИЗИЯ

В емоционален план библиотеката, разбира се, е неразривно свързана с работата на Христо…

В рационален план Велизар се изправи пред второто предизвикателство, а именно – как да “свърже” библиотеката с изграждането на функционален работен кът за Христо в иначе ограниченото интериорно пространство? Ключовата дума към решението се оказа “Функционален”. Възползвайки се от даденостите на голямата библиотека, арх, Велизаров структурно “свърза” работното бюро с нея, разполагайки го в близост до двете най-вдъхновяващи гледки в стаята – книгите и гледката през прозореца!

 

 

ЯРЪК SPIRIT – ЯРЪК ЦВЯТ

Доверявайки се на богатата цветова палитра на Spirit Fine Paints за създаването на цялостен хармоничен, но и “динамичен” облик на помещението Велизар и Христо избраха експресивен цвят с ярък и силен характер, отразяващ творческия SPIRIT на Христо.

Резултатът – интериорен проект с хармоничен и ярко одухотворен стил!

Очаквайте и вдъхновяващата реализация на интериорния проект, защото това са SPIRIT ТРАНСФОРМАЦИИ.


към spiritpaints.bg