Предизвикателствата на София

“Храненето е необходимост, но кулинарията е творчество!”

Gesine Lemcke

Когато си перфектен в това, което правиш, но ти липсва последния щрих, последното парченце от пъзела, което да завърши шедьоврите на таланта ти.

Така можем да опишем нуждата от промяна в „работния кът“ на София – кулинарен блогър със свежи идеи и още по-свежо излъчване.

Кухнята на Софи е нейното платно, нейното ателие за здравословни кулинарни творения. В изкуството за приготвяне на разнообразни и пълноценни здравословни рецепти София е истински ренесансов творец – непрестанно интерпретира и в същото време не спира и сама да открива вдъхновение за нови  и различни кулинарни творения...

Творческият дух и характер на София обаче никак не кореспондира с интериорния облик на нейната кухня – без жизнерадостни нотки и лишена от функционалност и цвят – кухнята на София сякаш е от друг, по-малко пъстър и креативен кулинарен свят!

ЗА ДА  ОТКРИЕ ПРАВИЛНАТА РЕЦЕПТА ЗА ИНТЕРИОРНА ХАРМОНИЯ В ЛЮБИМОТО СИ КЪТЧЕ, СОФИ СЕ ВКЛЮЧВА В SPIRIT ТРАНСФОРМАЦИИ.

Обърнахме се към инж. Георги Русев – интериорен дизайнер, който освен с професионализъм, към интериорните предизвикателства винаги подхожда и с усмивка.

Именно на професионалните умения и слънчевия му характер разчитаме, за да видим кухнята на София  преобразена с нов, по-свеж, слънчев и функционален SPIRIT облик.

Свежа интериорна рецепта в 3 стъпки с инж. Георги Русев:

 “Замесваме” всичко в къта с щедра доза функционалност

Първият интериорен проблем, пред който се изправи инж. Георги Русев  бе липсата на достатъчно работно пространство с функционални възможности,  за да има кулинарното вдъхновение на София достатъчно простор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 За да се справи с първото предизвикателство и за да не се чувства София притисната на тясно, когато ни представя кулинарните си изкушения, инж. Георги Русев проектира модерен и функционален работен плот, разположен в най-светлата част на помещението – под прозореца. 

С елегантен и изчистен дизайн, новият работен плот на Софи предоставя не само екстра простор за моментите на кулинарно вдъхновение на София, но и достатъчно функционално пространство за удобно и дискретно съхранение на нейните кулинарни помощници – десетките кухненски уреди.

Проблемът с липсата на достатъчно светлина в помещението е разрешен с позицията на работния плот, при която прозорецът се явява негова естествена “рамка”, а новите осветителни тела, разположени акцентно над плота ще осигурят и допълнителна светлина за творческия размах на Софи!

 “Подправяме” мебелите  със свежа визия

Контрастът между яркия и слънчев SPIRIT на София и невзрачните стари шкафчета е нейната кухня е преодолян с щедра щипка интериорна свежест от Инж. Русев.  Обновената лицева част на кухненските шкафове в комбинация с приветливата им текстура променят мрачния облик на помещението, превръщайки го в ярък и светъл пример на твърдението, че интериорът отразява характера на своя собственик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Декорираме стените с “вкусен” цвят

Третото предизвикателство пред инж. Русев бе разрешено с помощта на богатата цветова палитра на SPIRIT Fine Paints. Изборът на ярък и наситен жълт нюанс за стените се оказа решаващ за цялостния хармоничен облик на помещението.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Резултатът – слънчев и приветлив проект за кухнята на Софи – в пълна хармония с темперамента й!

Очаквайте скоро и неговата реализация, защото това са SPIRIT ТРАНСФОРМАЦИИ!


към spiritpaints.bg