Ана Динкова за финала на Spirit Трансформации

Spirit трансформации и моите няколко съвета за начинаещи преобразители на домашни пространства

Изминалите няколко месеца бяха едно цветно приключение, в което се потопих с идеята, че започва едно леко променяне на помещението и боядисване на стени с боите на Spirit Fine Paints, а всъщност цялото ми ежедневие се преобърна. Звучи гръмко, знам – но когато започнеш да променяш даден аспект от живота си и видиш резултатите, както и как се подобрява качеството ти на живот – изведнъж рязко ти се иска да направиш едни по-значими и кардинални промени, които да засегнат всеки аспект, който по една или друга причина понакуцва.

Ето какво открих за себе си и се осмелявам да дам като съвет за начинаещи трансформатори, на които предстои обновяване, ремонт, подобрения или каквото и да е друго в дома (пък и не само).

Проучете: разгледайте колкото си може повече варианти, стилове и комбинации, защото може да се окаже, че това, което сте планирали не е точно най-доброто, от всички възможности. Проучете материали, разучете кое как се използва.

Намерете правилните хора: майстори, дизайнери и всички останали специалисти, които да ви работят по изпълнението на вашите желания. Не разчитайте, че всеки задължително ще разбере желанията ви и ще може да реализира мечтания проект. Прегледайте предходни проекти на дизайнери и архитекти и изберете да работите с тези, с които сте сигурни, че говорите на един език.

Внимавайте с пестенето: финансите винаги са важен фактор, но има моменти, в които ако се спести от важни компоненти или материали – нещата няма как да станат добре, още по-малко красиво.

Слушайте: често специалистите имат какво да ви кажат и е добре да ги изслушвате, защото имат по-голям опит от вас.  Недейте да действате на принципа проба-грешка, защото може да се окаже, че можете само да си скъсате нервите, да изхарчите ненужно пари и да се разочаровате.

И за финал: споделяйте опита си с останалите, може да се окаже, че ще се получи ефекта на „предай нататък“ и ще вдъхновите още хора да променят и подобрят жилищата си и от там – начина си на живот!


към spiritpaints.bg